ג'ודו

מחפשים ג'ודו ולא יודעים אילו מקומות נמצאים בסביבה שלכם? חיפשתם המלצות מחברים ולא קיבלתם? הגיע הזמן להפסיק לחפש! באתר fitter תמצאו את כל המקומות לג'ודו בהשוואה מידית לפי מחיר, מיקום, דירוג, חוות דעת, תמונות ועוד. כך תוכלו לחסוך לעצמכם זמן ולמצוא את המקום לג'ודו האידיאלי ביותר עבורכם.

ג'ודו – הספורט שכדאי לכם להכיר מקרוב

הילדים מדברים איתכם על כך שהם רוצים להירשם לחוג ספורט? אתם בעצמכם מחפשים אתגר חדש בחיים? פעילות גופנית שתהיה גם מעניינת ומיוחדת במינה? אם כך, ברור מדוע אתם חושבים על ג'ודו. מדובר על אומנות הלחימה הנפוצה ביותר בישראל, והאמת היא, שיש לכך סיבה טובה. לכן אתם יכולים להיות בטוחים שאם תתחילו לתרגל את הספורט הנפלא הזה, אתם תתאהבו.

המומלצים ביותר לג'ודו

מרכז הספורט באוניברסיטת תל אביב
חיים לבנון 60, תל אביב יפו
קאנטרי אורנית
מבוא אורנית 3, אורנית
הקאנטרי ראשון לציון
שדרות בן גוריון 45, ראשון לציון
הולמס פלייס ראש העין
שייקה אופיר, ראש העין
קאנטרי גבעתיים
דוד בן גוריון 256, גבעתיים
מועדון טאקוונדו הלוחם הצעיר
אהוד קינמון 13, בת ים
נינג'ה קידס גבעתיים
יפה נוף 2, גבעתיים

מה המטרה בג'ודו?

עוד לפני שתלכו ותירשמו לחוג כזה, כדאי שתדעו במה דברים אומרים. כולנו אומנם יודעים לומר שג'ודו זו אומנות לחימה יפנית, אך מה באמת המטרה שלה? המשמעות של המילה ג'ודו היא הדרך הרכה. ואכן, אנחנו רואים שבקרבות כאן המטרה היא אומנם להפיל את היריב, אך לעשות זאת ברכות. אנחנו לא רוצים לפצוע אותו ולא רוצים לפגוע בו, אלא רק להפיל אותו. ניתן להשיג את המטרה הזאת בעזרת מספר פעולות שונות כמו חניקה, הפלה, ריתוק וכדומה. כפי שכולנו יודעים, האדם המתאמן בג'ודו נקרא ג'ודוקא, ויש גם ביגוד מקובל ומסורתי לקרבות. כל קרב בג'ודו נמשך 5 דקות. במקרים מסוימים ניתן יהיה לקבל הארכה לקרב, עד החלטת השופטים או עד הכרעה של אחד מהיריבים.

איך ג'ודו הפך להיות פופולארי בישראל?

זה לא במקרה שג'ודו זוכה בישראל להצלחה מסחררת. את הדרך לכך פילסה יעל ארד, אשר בשנת 1992 זכתה במדליית כסף באולימפיאדת ברצלונה. היא הייתה הספורטאית הראשונה בתולדות מדינת ישראל שזכתה במדליה אולימפית. בכך היא לא רק שמה את ישראל על המפה האולימפית, אלא גם הפכה את הג'ודו לחלק מהמדינה שלנו. מדהים לראות כמה ילדים החליטו, אחרי זכייתה, להירשם לחוגי ג'ודו שונים. היא פילסה את הדרך לעוד הרבה מאוד ג'ודוקא ישראלים אחרים שזכו גם הם להישגים מדהימים. לכן זה לא מפתיע שבארץ שלנו זו אומנות הלחימה הנפוצה והאהובה ביותר.

למי ספורט כזה יכול להתאים?

אתם מתלבטים האם ג'ודו יכול להתאים לכם? חושבים אולי לרשום את הילדים שלכם לחוג כזה? חשוב שתבינו: מדובר על ספורט שמתאים לכולם. אתם לא חייבים להציב, או לילדיכם, מטרה להגיע לאולימפיאדה. פעילות גופנית כזאת יכולה להתאים גם בתור אימונים שבועיים שתעשו לטובת שיפור הכושר הגופני. בנוסף, הספורט הנפלא הזה מתאים לכולם: לילדים, לנשים וגם לגברים – בכל הגילאים ובכל המקומות. לכן בכל אימון כזה ניתן לראות מגוון רחב של אנשים. יחד עם זאת, הקרבות עצמם כן מחולקים הן למגדר והן למשקל. הסיבה לכך ברורה. אם המטרה היא להפיל את היריב על גבו, יש צורך להתחשב גם בממדים הפיזיים של שני היריבים.

מהם היתרונות של פעילות גופנית מסוג כזה?

מעבר לכך שהספורט הפך להיות פופולארי בגלל הזכיות השונות במדליות, הוא זוכה להצלחה גם בגלל יתרונותיו הרבים. פעילות גופנית כמו ג'ודו משפרת בצורה בלתי רגילה את הגמישות. זה עניין משמעותי שכן כאשר אנחנו גמישים, השרירים ארוכים יותר ואנחנו נפצעים הרבה פחות. בנוסף, היציבה בג'ודו חשובה ולכן גם במובן הזה היא תורמת רבות לגופנו. מעבר לכל אלה, הג'ודו מלמד אותנו גם לא מעט דברים מנטאליים חשובים. איך לשמור על הריכוז, איך לצאת ממצבי לחץ ואיך לשמור על קור הרוח גם כשהקרב לא מתקדם כפי שרצינו. לכן מדהים לראות עד כמה הפעילות הגופנית הזאת תורמת לביטחון העצמי של הילדים. יש כאן עניין של משמעת וכבוד הדדי ליריב, מה שהופך את הספורט הזה גם לאלגנטי במיוחד ולכן שווה להכיר אותו מקרוב.